Възможно ли е Ковид19 да е най-голямата медийна, управленска истерия и самопсихоза

...
Възможно ли е Ковид19 да е най-голямата медийна, управленска истерия и самопсихоза
Коментари Харесай

По-малко хора са починали този март във Великобритания от предишни години. Възможно ли е Ковид19 да се окаже най-великата обществена самопсихоза на човечеството??

Възможно ли е Ковид19 да е най-голямата медийна, управленска истерия и самопсихоза в историята на човечеството? 

Този въпрос си задават от ден на ден учени, а и елементарни хора в мрежите, сравнявайки данните за смъртност от предходни години. 

Според формалните статистики на Обединеното кралство, по-малко хора са умряли във Англия през този март от междинното равнище за  март от последните 5 години, макар хипотетичната смъртност от COVID-19.

Това излиза наяве от данните на статистика.

Научният публицист от Лондон Питър Андрюс пита дали идва пик или дали вирусът убива основно хора, които по този начин или другояче биха умряли, написа РТ.ком.

Няма нарастване на общата смъртност във Англия в предишни години.

На ден приблизително във Англия умират по 1700 души.

Има подозрение, че и в Италия може да се окаже същото, въпреки че още няма данни за общата смъртност. Там по този начин или другояче приблизително дневно умират по 1600 души.

 



Когато излезем от така наречен пандемия главен въпрос ще бъде какъв брой хора са умряли от ковид.

Вече е ясно, че апокалиптичните предсказания за милиони жертви от ковид няма да се осъществен.

Но се постанова от ден на ден и другата концепция, че умрелите не са умряли " от Ковид19 ", а с " Ковид19 ", което е изцяло друго.

Най-добре е да се съпостави общата смъртност от предишни години през месеците на пандемията с предходни години.

" Колкото повече следвате тази заека в дупката надолу, толкоз по-интересни стават числата. Може да е ненапълно мъчително, само че все пак е доста значимо ", показва Андрюс.

" За да ревизира това, разгледах личните статистически данни на английското държавно управление за общата гибел, записана седмично в Обединеното кралство. Те демонстрират, че през седмицата, приключваща на 8 март 2019 година, във Англия са починали общо 10 898 души. Тази година през седмицата, приключваща на 6 март 2020 година, еквивалентната цифра беше съвсем идентична: 10 895. 

Понастоящем статистиката е налична до 20 март и въпреки да има закъснение сред разпространяването на вируса и произлизащите от това смъртни случаи, към този момент единствено към 1% от всички смъртни случаи имат някаква връзка с ковид и няма забележим скок. Ако не друго, това оказва помощ да се прегледа степента на рецесията съразмерно - хиляди хора умират всяка седмица, а в дълготраен проект това, което виждаме, не е чума ", показва ученият.

И по този начин, когато всичко е казано и направено, ще умрат ли още хора от ковид?

Риск от гибел

Разбирането на това изисква малко странично мислене, само че оказва помощ да се помни, че всички на Земята имат ще си отидем по някое време поради някаква причина.

Статистиката дава съвсем точни данни, че всяка година във Англия умират към 600 000 души.

Но почакай малко! Нов ковид тероризира всички нас. Затова сигурно можем да чакаме, че тази година ще умрат повече хора, в сравнение с през естествената година? И едвам на края на годината, ние бихме могли да можем да сметнем тъкмо какъв брой.

Шпигелхалтер, ръководител на Центъра за доказателства и рискови връзки в Уинтън в Кеймбриджския университет, не иска да каже тъкмо какъв брой тъкмо ще са жертвите на ковид. Но той споделя, че в случай че смъртните случаи са към долния завършек на сегашните оценки, да речем на към 20 000 във Англия, Covid-19 в последна сметка ще има „ минимално влияние върху общата смъртност за 2020 година “. Той сподели, че неговите открития демонстрират за негово удивление, че в случай че някой се болести с ковид, той има съвсем същия късмет да почине през идващите няколко седмици, колкото и хора биха умрели през идната година, независимо от тяхната възраст или здравословно положение.

И според от това, кого питате, тази цифра от 20 000 към момента може да бъде надценена. Всъщност Шпигелхалтер споделя, че в случай че умират повече хора, това евентуално ще е резултат от внезапния резултат на блокирането у дома, като да вземем за пример закъснение на естественото опазване на здравето, меланхолия и изолираност.

Американската политическа коментаторка Candace Owens непрестанно туитва за очевидната маловажност на смъртта на Covid-19 спрямо общите трендове. Тя туитва по този въпрос по отношение на Ню Йорк, където съгласно нея медиите се представят безсмислени фигури.

Сякаш в този момент медиите и политиците са разбрали, че умират хиляди хора всекидневно в Ню Йорк.

An article this morning claims NYC is facing a catastrophe because they have had 450 Coronavirus deaths since January & someone is dying every 17 minutes.

So you know—regularly, NYC has 419 deaths every single day & loses a person every 9 minutes.

Just for perspective.
— Candace Owens (@RealCandaceO) March 28, 2020 Още е прекомерно рано за изводи, само че има няколко важни въпроса? Колко хора ще се заразят от Covid-19? Колко Covid-19 усилва риска от гибел? Правилно ли се записват смъртните случаи? От тези хора, които умират от заразяване с ковид, умират ли от вируса или просто с него? От умрелите, какъв брой от тях са имали съпътстващи болести, които биха ги умъртвили тази година?
 

Откакто всичко стартира, главните медии се концентрираха съвсем напълно върху първата от тези точки и подчертаха с напън от материал какъв брой е значимо да се забави разпространяването.

Затова се приложиха най-крайните вероятни ограничения.

Междувременно трите други точки биха могли в последна сметка да сравнят Covid-19 с елементарния грип.

Само деликатното обсъждане от страна на държавните управления на всички основни фактори ще докара до най-хубавите бъдещи решения.

Трудно е да се повярва, че когато всичко това избухна, вредите, които ще бъдат нанесени от ограниченията за прекъсване - на бизнеса, на гражданските свободи, на самостоятелния живот и, несъмнено, на световната стопанска система - могат да се окажат безсмислени.

Независимо от това, наподобява изцяло допустимо въз основа на актуалните данни.

Не забравяйте на първо място да не приемате цифрите , които главните медии ви хвърлят по номинална стойност; има неистини, проклети неистини и статистика.

 
Колко хора ще се заразят от Covid-19? Колко Covid-19 усилва риска от гибел? Правилно ли се записват смъртните случаи? От тези хора, които умират от заразяване с ковид, умират ли от вируса или просто с него? От починалите, какъв брой от тях са имали съпътстващи болести, които биха ги умъртвили тази година?
Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР